Nybörjarguide för bingo online

Vi tror att en nybörjarguide för bingo är något som nya bingospelare har nytta av att läsa. Är du nybörjare på bingo på nätet så är det inte lätt att veta hur allt fungerar, det är mycket att tänka på. Hur registrerar jag mig hos bingosidan, hur fungerar bingobonus, gratis bingo, insättningar och uttag? Först ska du hitta en online bingosida som tilltalar dig, en bingosida där du kan trivas. Det finns olika utseende och olika bingospel och framförallt massor av bingosidor att välja på.

Sveriges bästa bingosidor

Bingosida
Bonus
Besök
100 cash spins utan omsättning på Golden ticket 2Regler & villkor
99 freespins på Night Sky utan omsättningskravRegler & villkor
100 free spins i Book Of DeadRegler & villkor
100% upp till 1000 kr i bonusRegler & villkor

Hitta rätt online bingosida

nybörjar guide bingoNär du ska spela bingo kan du välja att göra det på en renodlad bingosida eller välja casinon online som även erbjuder bingospel. När du hittat en online bingosida som tror du kan trivas på så ska du registrera dig. Du ska välja ett eget nickname, ett namn som du själv hittar på, det kan vara vad som helst, siffror, bokstäver. Vårt tips är att du väljer ett nickname som är anonymt. Det är alltid bra att vara så anonym man kan på internet.

Det är inte tillåtet att ha mer än ett spelkonto när du spelar online bingo. Om du skapar mer än ett konto på en bingosida kommer dom att vidta åtgärder för detta, aningen får du en varning eller så stängs dina konto ner eller något annat, du kan även bli av med eventuella pengar på ditt spelkonto, det är olika hur dom gör från bingosida till bingosida.

När du registrerar dig på en sida med online bingo kommer det ofta upp en fråga om du vill ha nyhetsbrev eller inte, oftast är det förbockat att du vill ha nyhetsbrev. Om du inte vill ha nyhetsbrev så ändra det redan från början, det går att beställa senare om man vill det. Det du missar om du inte är anmäld till nyhetsbrevet är fina bingo erbjudande, gratis bingo, extra bingobonus, extra tävlingar osv. och det är lite dumt att missa. Bingo är helt turbaserat och har vissa likheter med Lotto (som du kan läsa mer om hos lottotipset.se) där vinnande nummer dras slumpvis.

Registrera dig på en bingosida online

Du ska därefter fylla i ditt namn, din adress, telefonnummer, e-mail, födelsedata och ibland vill dom även att du skriver in de fyra sista siffrorna i ditt personnummer. Detta kan kännas lite olustigt att lämna ut men det är för att du bara ska kunna ha ett spelkonto hos bingosidan. Du behöver inte vara orolig för säkerheten för de bingosidor vi rekommenderar har otroligt hög säkerhet.

Detta är ett sätt för bingosidan att undvika att bingospelare skapar flera konto hos dom. Det är dock inte många bingosidor som efterfrågar de fyra sista siffrorna i ditt personnummer när du registrerar dig.Vissa bingosidor vill att du verifierar din e-mail genom att dom skickar ett e-mail till dig och ber dig bekräfta att det är du som har den e-mailen, du får denna bekräftelsen och i det e-mailet finns det en länk du ska klicka på.

Bingobonus

När du är ny spelare får du ofta en bingo bonus på din första insättning. Den bingo bonusen kan vara olika, dom flesta har 100% bingo bonus på den första insättningen, tex. om du sätter in 300 kronor så får du 300 kronor i bingo bonus och har då totalt 600 kronor att spela bingo för. En del bingosidor har ännu högre bingo bonus upp till 300-400% bingo bonus på din första insättning.

gratis bingo

Spela gratis bingo med en bingo bonus

Något de flesta bingo spelare gillar är gratis bingo och detta måste vi naturligtvis också ta upp i vår nybörjar guide för bingo. Vissa bingosidor har gratis bingo som du får för att prova att spela på deras bingosida innan du sätter in pengar, det är ett jättebra alternativ, man behöver inte köpa ”grisen i säcken”. Se de olika bingo bonus erbjudande i korthet för de olika bingosidorna.

När du får bingo bonus både på din första insättning eller någon annan insättningsbonus är det viktigt att du förstår hur det fungerar med omsättningskraven. Du måste i de flesta fall omsätta bingo bonusen ett antal gånger innan du har möjlighet att ta ut några pengar till ditt bankkonto. Dock är villkoren olika hos dom olika bingosidorna.

Läs noga igenom dessa omsättningskrav och om du är osäker på hur det fungerar så be kundtjänst att förklara hur det fungerar.

Om ditt spelkonto på bingosidan inte har någon information om hur mycket du omsatt. Så kontakta då kundtjänst och be dom räkna ut det till dig. Vi tycker varje bingosida borde ha så man själv kan kontrollera detta men tyvärr så är det inte så. Men det kommer säkert att bli så hos alla bingosidor i framtiden.

Att få en hög bingo bonus är alltid trevligt, man kan ofta spela gratis bingo länge och det är ju trevligt! Vissa bingosidor har så man kan välja bort bingo bonus om man vill det. Gör man det? Njaee inte vi, det är kul att spela och med bingo bonus kan man spela längre.

Många bingosidor har även så du får en slant gratis att spela bingo för när du registrerar dig. Och utan att du behöver sätta in några pengar, det är oftast upp till 100 kr, ibland mer. Dessa bingosidor tycker vi är bra, då kan man testa att spela och se om man trivs på sidan. Och se vad man får när man ska sätta in pengar och spela.

Bingo på nätet – Lojalitetsprogram

En del bingosidor har ett lojalitets program. Det innebär att du får extra poäng som du kan växla in till gratis bingo pengar eller kontanter när du uppnått en viss nivå. De flesta bingosidor har generösa lojalitets program, allt för att bingosidorna ska visa sin uppskattning till spelaren.

Betalningsmetoder hos bingosidor på nätet

Nu ska du sätta in pengar på ditt spelkonto, alltså göra en insättning. Då är det oftast väldigt enkelt och det finns många olika betalnings alternativ. Insättning med Visa eller Mastercard, insättning med internetbank via Trustly och Swish. Insättning med olika säkra betalningar online, tex. Neteller, Moneybookers, Payson osv.

Smidigast är oftast att sätta in med Visa eller Mastercard kort. Många är reserverade med att sätta in med sitt vanliga bankkort, dock är det säkert. Bingosidorna har höga krav på säkerheten. Känner du dig osäker så använd något annat insättningsalternativ som tex. Neteller.

När du gjort din första insättning får du nästan alltid en bingo bonus. Ibland kommer denna bingo bonus in direkt på ditt spelkonto. Ibland måste du först spela upp en viss summa. Och sedan kommer bingo bonusen in på ditt spelkontot, det är lite olika hur det fungerar på de olika bingosidorna.

Olika bingorum

Nu ska du börja spela bingo på nätet och välja i vilket bingorum du ska spela. Det finns olika, 75-bollars, 90-bollars, mönsterbingo osv. Välj ett bingorum du tycker verkar trevlig. Du köper brickor och sedan kan du luta dig tillbaka. Spelet går igång automatiskt du behöver inte göra något. De dragna numer markeras automatiskt och skulle du få bingo så får du det utan att du behöver göra nåt, allt går automatiskt.

Du kan välja att själv ”dutta” i dina bingo nummer. Detta gör du under inställningar inne i bingorummet. Du kan i vissa fall välja vilken färg du vill ”duttpennan” ska ha och även om du vill ha ljud eller inget ljud. När man spelar bingo på nätet så är det väldigt bekvämt att ”slippa” dutta. Man kan ta en kopp kaffe o slappna av, men det är såklart en smaksak!

Bingo chattspel

På många bingosidor på nätet så finns det en CM (Chattmoderator), ofta är det olika tider. Ibland finns det CM hela dagarna och kvällarna, andra har vissa tider som CM är online. En CM har CS (chattspel) där du kan vinna bingobonus pengar – gratis bingo pengar att spela för.

Tex. kan dom ha ett chattspel som dom kallar för stege, tex. så ska du innan bingo spelet börjar skriva upp en stege på tex. fem nummer, ”stege 1,2,3,4,5″. Och när dina bingo nummer är dragna ska du skriva ”stege 1,2,3,4,5″ i bingochatten. Är du först så vinner du. Dessa chattspel är olika för alla bingosidor, du hittar mer information om chattspelen på varje bingosida.

Chattspel är trevligt, man kan vinna lite och spela gratis bingo. Det är trevligt med en bingochatt och man kan skriva med dom andra bingo spelarna. Det är väldigt populärt att skriva i bingochatten. Många har funnit nya vänner, en del har funnit kärleken där osv. Helt klart en grej som är på uppgång och fler och fler bingosidor har detta.

Sidospel i bingorummet

Det finns ibland sidospel i ett bingorum, det kan vara slots, skraplotter eller nåt annat kul. Du kan spela dessa samtidigt som du spelar bingo. Ibland är det riktigt roliga sidospel så man nästan glömmer bort att spela bingo. Ofta kan du inte spela med bingobonus pengar på dessa sidospel, dock är det olika, prova så ser du om det fungerar.

En del bingosidor har ibland speciella chattspel där man kan vinna allt möjligt. Chokladkartonger, matpaket och mycket annat, det brukar vara en speciell dag och tidpunkt dom har dessa spel, ett speciellt event, mycket trevlig! Håll koll i nyhetsbrevet.

Nu är du igång och spelar bingo på nätet och du trivs bra på bingosidan. Men nu vill du veta en sak. Då kan du kontakta kundtjänst. Många online bingo har telefonnummer du kan ringa på vissa tider. Det finns kundtjänst via email, vissa sidor har så du kan skriva till kundtjänst via bingosidan och får svar i så kallad ”ticket” inne på din bingosida. En del bingosidor har så du kan live-chatta med kundtjänst direkt.

Bingo på nätet – Kundsupport

Just live-chatta med kundtjänst tycker vi är bra, man får svar direkt och behöver inte sitta och vänta på e-mail osv. Ringa är såklart det bästa och då får man oftast snabbast svar. Många bingosidor har väldigt generösa öppettider för kundtjänst, en del har kundtjänst öppen dygnet runt alla dagar.

Gör ett uttag av din bingovinst

Om du vinner och vill ta ut pengar brukar det finnas olika alternativ. En del bingosidor använder samma alternativ som du gör din insättning på för att betala ut pengar till dig. Ibland kan du välja själv vilket uttags-alternativ du vill ha. vi tycker det känns allra bäst att ta ut pengarna till bankkonto om det är möjligt. Vi upplever att det oftast går snabbast, även att välja att ta ut pengarna till det kort du valde att sätta in med är väldigt smidigt och snabbt. Snabbast uttag brukar vara till tex. Neteller eller andra eWallet, då går uttaget direkt efter att uttaget godkänts av bingosidan.

När du ska göra ett uttag första gången är det ofta att bingosidan vill att du verifierar att du är du. En säkerhet helt enkelt, för både dig och bingosidan. Det kan kännas omständligt då det är en del dokument dom vill ha men glöm inte att det är för din egen säkerhet och deras dom gör detta, och detta gör du bara en gång.

Dom brukar vilja ha kopia på det kort du valt att sätta in pengar med. En kopia på legitimation, en kopia på en räkning där din adress framgår. Det är lite olika om bingosidan vill ha detta och vilka dokument dom vill ha. Detta gör du bara en gång sen är du verifierad och nästa uttag du gör så behövs detta inte. Första uttaget kommer alltså att ta lite längre tid pga. att dom först skall godkänna dokumenten så nästa uttag du gör går oftast mycket fortare.

Loggar du in med BankID som är vanligast numera så behöver du inte skicka in dokument så välj alltid denna metod om du kan.

Vi hoppas att vår nybörjarguide har gett dig tips och råd så du kan komma igång snabbt och spela bingo.

Bästa svenska bingobonusarna just nu

Bingosida
Bonus
Besök
100 cash spins utan omsättning på Golden ticket 2Regler & villkor
99 freespins på Night Sky utan omsättningskravRegler & villkor
100 free spins i Book Of DeadRegler & villkor
100% upp till 1000 kr i bonusRegler & villkor