Bingons Historia

Bingons Historia – Bingo introducerades i Sverige av idrottsklubben Gunnarstorps IF, som höll det första bingopartiet hösten 1961. Bingons historia är ganska intressant och idag finns cirka 100 bingohallar i Sverige.

Dock minskar dessa bingohallar då online bingo på nätet blivit så stort och växer i en rasande fart. Samtliga bingohallar har ideella föreningar som förmånstagare och drivs oftast av serviceföretag som består av flera föreningar eller enskilda näringsidkare.

Bingons historia

De flesta föreningar bedriver idrottsverksamhet och ett av kriterierna för att medverka är att föreningarna har en omfattande ungdomsverksamhet, och medlemmar mellan 7 och 20 år är ett viktigt kriterium.

Bingohallar

bingons historiaAlla Bingohallar måste ha tillstånd, länsstyrelsen utfärdar lotteritillstånd, sköter kontrollen och beslutar vilka föreningar som får vara förmånstagare och godkänner avtal. Bingohallarna delar ut hundratals miljoner varje år direkt till det lokala föreningslivet. Sedan bingo verksamheten startade i Sverige på 1960-talet har den genererat över 10 miljarder kronor i nettobehållning.

Dessa pengar är och har varit avgörande för många föreningars överlevnad. I takt med minskade bidrag och besparingar i stat, landsting och kommuner kommer bidragen från bingoverksamheten att spela en allt viktigare roll.

Högsta kontantvinsten uppgår till ett basbelopp med undantag för vissa speciella arrangemang, som till exempel riksbingo då man spelar samtidigt i flera hallar, varvid vinsten kan gå upp till 100 000 kronor.

Utöver det vanliga bingospelet förekommer det även spel på så kallade värdeautomater i många bingohallar. Detta sker i samarbete med Svenska Spel, vilket borgar för att kontrollen på automatspelet är lika bra som på bingospelet. Den traditionella bingon står dock för huvuddelen av den totala omsättningen.

I hela Sverige spelar över en halv miljon människor regelbundet bingo. I England och USA är spelet ännu större. Där finns bingohallar som rymmer flera tusen personer.

Bingo på nätet – Online bingo – Internet bingo

Bingo finns numera även på nätet, online bingo, bingo på nätet, med samma regler som i det traditionella bingospelet och med vinnarchanser beroende på hur många bingobrickor spelaren har köpt, samt av hur många brickor det är med i spelet totalt.

Får en spelare bingo får spelaren en vinst i form penningbelopp, som sätts in på spelarens spelkonto. Detta spelkonto upprättas så snart spelaren registrerar sig som ny medlem hos en online bingo.

Online bingo ger också bingospelarna möjlighet att mötas virtuellt och chatta kring deras upplevelser i anslutning till online bingo. Chatten finns till för att främja känslan av gemenskap och samspel mellan bingospelarna.

Även om många fortfarande spelar bingo så är trenden att allt fler väljer andra spel som casino och betting där underhållningsvärdet ofta är större. Det är inget unikt för Sverige utan även våra grannländer där många gärna sysslar med betting hos norskebettingsider.eu och på andra spelsidor.

Bingo chatt

Online bingo chattrum har ofta sitt helt egna språk ett så kallat chattspråk. Det är således sedvanligt för spelarna att lyckönska varandra med uttryck som WTG (Way To Go) tex. 1wtg betyder att spelaren har ett nummer kvar till bingo.

Är man i ett chattrum i en online bingo hall kommer man också att möta chattmoderatorer. Dessa är anställda av online bingo hallen för att skapa en god och trevlig stämning i chattrummet med hjälp av dialog med spelarna. Chattmoderatorerna delar också ut så kallade chattvinster till de spelare som är i chatten och deltar i chattspel.

Online bingo erbjuder också ytterligare spel utöver de som bingon erbjuder. Online bingo har fått sin anhängarskara även här i Sverige. Ofta har bingorummen på online bingo olika sidospel som spelarna kan roa sig med under tiden som de väntar på att bollarna skall trilla ner.

Bingo chatt – chattspel

Bingosidorna, på internet, online bingo, jobbar mycket för att det ska vara så mycket liv och rörelse som möjligt i chatten. De vill självfallet att folk ska ha så trevligt som möjligt och därav spela mer och återkomma till bingosidan.

Ett sätt som bingosidorna använder sig av för att skapa detta är chattspel. Chattspelen administreras av bingosidornas personal, så kallade ”chattvärdar” eller ”chattmoderatorer”, som brukar finnas i bingorummen under de mest aktiva timmarna. Priserna varierar men ligger oftast runt 5-20 kr per spel och varje spel brukar pågå under en bingorunda.

Chattvärdarna är vanligtvis anställda av bingosidorna och har dels som uppgift att hålla i chattspelen men finns även till för att bidra med en trevlig stämning i chatten och för att svara på spelarnas frågor.

Chattspelen kan se ut på många olika sätt. Ofta så handlar det om att gissa vilka bollar som kommer komma i olika kombinationer. Exempelvis spelet ”Stege” där man ska gissa på tre efter varandra följande tal, ex 11, 12 och 13 och den som först får in alla sina bollar vinner.

Ett annat chattspel kan vara exempelvis ”Singing Bee” där man har tagit TV-programmet med samma namns koncept. Chattvärden skriver då ut en textrad men lämnar ett ord blankt, tex; ”It´s raining men, ________ it´s raining men”, ett annat är spegel, man väljer två nr som är i spegel, tex. 35 och 53, när båda dessa ropats upp skriver man tex. ”Spegel 35-53”. Då gäller det att vara först att svara rätt, så istället för att hoppas på att rätt boll kommer så blir det lite mer av en frågesport.

Slutord om bingons historia

Som du nog förstår så är bingons historia ganska intressant och de senaste åren har bingo på nätet blivit oerhört populärt. De flesta spelar bingo på nätet och det blir tyvärr färre och färre som går till en bingohall. Vi tror att bingo utanför internet kommer att försvinna inom ett antal år. De flesta människor har idag internet och en dator eller en smartphone och spelar bingo online istället. Det är bekvämare och har öppet dygnet runt året runt. Vi tycker att bingons historia är intressant och vi har varit med i många år och hoppas att vi har kunnat ge dej lite tips och råd så du kan få ut det mesta möjliga av ditt bingo spel.

Här kan du spela bingo online

Bingosida
Bonus
Besök
100 cash spins utan omsättning på Golden ticket 2Regler & villkor
99 freespins på Night Sky utan omsättningskravRegler & villkor
100 free spins i Book Of DeadRegler & villkor
100% upp till 1000 kr i bonusRegler & villkor

Lycka till från gänget på www.bingosidor.net!